Hel laxsida i ugn med brynt smöremulsion

wpid1710-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

Jag hittade några små purjolökar i köksträdgården…

wpid1712-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

…och en stor lax i affären.

wpid1713-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

Jag kokade purjolöken någon minut innan den fick följa med laxen in i ugnen på 175 grader.

wpid1718-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

Jag kokade ett ägg i två minuter.

wpid1720-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

Knäckte det och mixade det.

wpid1716-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

Brynte smör.

wpid1722-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

Hällde på smöret försiktigt precis som när man gör en majonnäs och saltade.

wpid1724-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

Tada!

wpid1726-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

wpid1710-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1712-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1713-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1716-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1718-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1720-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1722-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1724-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg
wpid1726-EnKlickSmor_2014-10-21_01.jpg

3 comments

  1. […] Smöremulsion är verkligen något jag tänker göra igen. Det var roligt och lätt att göra och smakade fantastiskt för en smörälskare. Jag åt den tillsammans med lax och purjolök från trädgården. […]

  2. […] gremolata med rivet citronskal, persilja, lite finhackad vitlök och olivolja. Jag hade också en smöremulsion i kylen som fick fungera som kryddsmör. Blomkålen och steklöken fick gå fem minuter extra i […]

  3. […] gör den mer ofta. Det är en smöremulsion, med brynt smör och jag har skrivit om det på bloggen tidigare. Den här gången åt jag det med en sparrissallad, färsk gräslök från kryddträdgården och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>