Kryddsmör – den snabba vägen till god och smakrik mat

wpid1852-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpgJag använde gårdagens rödbetssallad, mixade med en näve valnötter, rumstempererat smör, salt och peppar till ett kryddsmör. Det är belönande när man kan använda rester på ett kreativt vis. Det gjorde att jag blev sugen på att göra mer kryddsmör. Det blev ett med persilja, rivet citronskal, en klyfta av gårdagens rostade vitlök, rumstempererat smör, salt och peppar.

wpid1853-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpgwpid1856-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpgJag la ut det på smörpapper…

wpid1858-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg…och rullade ihop det till en karamell och lade in i kylen.

wpid1859-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpgwpid1864-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpgwpid1850-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpgDet gav mig en fantastisk välsmakande snabblunch idag. Jag använde köttbullar från frysen, stekte kål och lade på det fina smöret. Husmanskost när det smakar som bäst!

wpid1850-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg
wpid1852-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg
wpid1853-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg
wpid1856-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg
wpid1858-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg
wpid1859-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg
wpid1864-EnKlickSmor_2014-10-27_01.jpg

2 comments

  1. […] började steka purjolök i stekpannan, lade i fisken tillsammans med citron -och persiljesmör. Sedan hällde jag  frysta ärtor direkt i pannan. Det är viktigt att man inte steker fisken för […]

  2. […] stekt ägg, hot sauce, persilja och rödbetssmör är goda tillbehör. Ordentligt mätt blir […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>