Budgetvecka sista dagen – en chili som reder sig själv!

wpid2099-EnKlickSmor_2014-11-09_01.jpg

Vi har något kilo kalvköttfärs kvar i frysen från förra gången vi köpte kalv av en bonde i byn.  Nu är det snart dags för slakt och vi använde det sista köttet till en klassisk chili con carne. Jag gjorde en lat variant, stoppande ned halvtinad kalvfärs i grytan tillsammans med två burkar krossad tomat, oregano, buljong, ett lagerblad, två röda lökar, 4 vitlöksklyftor, ett lagerblad och 1-2 dl hackad rotselleri. Den fick stå i ugnen under dagen på 125 grader i cirka tre-fyra timmar. Jag ställde sedan upp den på spisen, lät den reducera under drygt en timma och blandade i cirka en halv dl tomatpurée. Vid det laget hade jag också bestämt mig för att göra en chili och jag blandade i cayennepeppar, spiskummin och fryst koriander. Det sista jag blandade i var svarta bönor.

wpid2101-EnKlickSmor_2014-11-09_01.jpgwpid2103-EnKlickSmor_2014-11-09_01.jpg

Det hela serverades med het sås, créme fraiche, och en lätt sallad. Det är viktigt att laga god mat när man gör storkok, så att inte maten blir liggande i frysen i evigheter.

wpid2099-EnKlickSmor_2014-11-09_01.jpg
wpid2101-EnKlickSmor_2014-11-09_01.jpg
wpid2103-EnKlickSmor_2014-11-09_01.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>