Snacks – ungsrostad palsternacka med tzatziki

wpid2218-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg

Palsternacka blir ju väldigt krispig när den rostas tillräckligt länge i ugnen. Det är viktigt att den är skivad i tillräckligt smala stavar.

wpid2220-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg

Naturligtvis kan man smaksätta den. Här valde jag att använda neutral olja och salt.

wpid2224-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg

Till det gjorde jag en tzatziki. Jag rev gurka grovt och lät den rinna av i silen en halvtimma. Sedan kramade jag ur det sista, blandade med Crème fraiche, hackade en vitlöksklyfta fint, saltade och pepprade.

wpid2226-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg

Palsternackan fungerar bra som ”spade” om den är tillräckligt hård och knaprig.

wpid2218-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg
wpid2220-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg
wpid2224-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg
wpid2226-EnKlickSmor_2014-11-14_01.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>