Istället för en Alladinask – en hallontryffel!

wpid3251-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg

Nu blev det dags att använda mitt hallonpulver som jag gjorde för en tid sedan, men först tog jag fram saften från cirka 1 1/2 dl frysta hallon. Jag värmde dem, mosade dem med en gaffel….

wpid3255-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg

… och silade bort kärnorna.

wpid3257-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg

Jag lät hallonsaften ligga med 150 g choklad när den låg i vattenbad. När chokladen hade smält hällde jag på 1 dl grädde och så småningom 2 msk mjukt smör och rörde ihop ingredienserna. Blandningen fick svalna i kylen tills den gick att rulla.

wpid3259-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg

Jag rullade tryfflarna i hallonpulvret.

wpid3263-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg

Det blev ett härligt möte mellan den söta hallonsmakande chokladen och syrligheten från det torkade hallonet.

wpid3251-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg
wpid3255-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg
wpid3257-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg
wpid3259-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg
wpid3263-EnKlickSmor_2014-12-17_01.jpg

2 comments

  1. […] kvällen kanske man blir sugen på lite choklad. Då kan prova den här hallontryffeln. Den är så smakrik att man blir nöjd när man har ätit en, men för säkerhets skull kan man ju […]

  2. […] att äta choklad tycker jag. Man kan variera smaksättningen i oändlighet, med lakrits, sprit, hallon, mint osv. Man kan dessutom rulla tryfflarna i olika saker, kakao, krossade hasselnötter eller […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>