Är det detta som är primal living?

wpid3933-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgEfter stormens framfart blev det såklart strömavbrott igår kväll. Teknikfritt under dagen med andra ord, och te-vatten fick kokas på kaminen.

wpid3937-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgVi tog oss ut i skogen för att se hur den hade påverkats. Man är verkligen tacksamt för sina fyra väggar och tak när man hör vindarna utanför. Jag bara väntade mig att något skulle falla in genom ett fönster igår innan jag somnade.

wpid3941-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgwpid3943-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgwpid3945-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgDet var jakt i skogen och man hade fällt två mindre vildsvin och en hjort.

wpid3949-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgwpid3947-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgTrots vindarna kände vi oss ändå tacksamma för den lilla strimman av hopp vi fick när solen trängde fram.

wpid3957-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgNär vi kom hem var det dags för mitt första inälvsrecept. Det var ju ett av mina nyårslöften. Jag har gruvat mig för detta en tid, och har läst på en hel del. Jag åt lever fram till tonåren skulle jag tro. Jag tyckte nog inte att det var särskilt gott, men inte heller motbjudande. Som vuxen har jag aldrig lagat eller ätit lever. Varför skulle jag, när det finns så mycket annat att äta? Idag kan jag tycka att det finns många anledningar till att äta inälvsmat. Det är bra och näringsrik mat exempelvis. Det är billigt och det är ett förfärligt slöseri om vi envisas med att bara äta filéerna av alla djur. Jag köpte kycklinglever i affären. Det kändes som en mjukstart.

wpid3953-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgTill levern gjorde jag en broccolislaw. Jag använde mandolinen för att skiva rå broccoli.

wpid3955-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgJag gjorde en dressing med en hel pressad citron, en halv dl majonnäs, salt, peppar, 1/2 msk senap och blå vallmofrön.

wpid3959-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgJag stekte först gul lök och champinjon. Sedan stekte jag lever i smör på hög värme i cirka 6 min.

wpid3963-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgMin man som tycker om lever tyckte att detta var jättegott och jag tyckte att smakerna gick in fint i varandra.

wpid3965-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpgSjälva leversmaken var jag dock tvungen att kamoflera lite med lök och svamp för att inte känna avsmak. Jag kan dock tänka mig att det kan vara gott med bitar av lever i en köttgryta. Jag ger inte upp med andra ord. Jag minns vad jag kände när jag åt rå fisk för första gången. Hela kalaset gick på under 10 kr per portion. Jag önskar att jag åt detta som student istället för snabbnudlar.

wpid3933-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3937-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3939-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3941-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3943-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3945-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3947-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3949-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3951-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3953-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3955-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3957-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3959-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3963-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg
wpid3965-EnKlickSmor_2015-01-11_01.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>