Rotfrukter eller inte?

wpid4776-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpgJag äter rotfrukter ibland. Oftast inte i några stora mängder, utan mest som smaksättning. Jag gjorde rotfruktsgratäng till några vänner som inte äter lchf. Jag minns en tid när jag skulle blivit fullkomligt förskräckt om det inte serverades ordentligt med pasta eller potatis. Jag upplevde det som att jag inte blev mätt då. Så, för att inte utsätta dem för det blev det en kompromiss med rotfrukter. Jag får inte ökat sug av att äta rotfrukter, men jag tror att jag äter större portioner. Här är i alla fall mitt recept.

wpid4778-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpgJag hyvlade morot, rotselleri och palsternacka med mandolinen. Sedan kokade jag rotfrukterna i vatten några minuter. Det inte meningen att de ska bli så mjuka att de går sönder.

wpid4780-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpgJag plockade lite timjan i trädgården….

wpid4782-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpgJag gjorde en sås med stekt gul lök, stekt vitlök, timjan, grädde, salt, peppar och ett paket feta-ost.

wpid4784-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpgSå började jag med ett lager rotfrukter i en avlång form med bakpapper….

wpid4785-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpg….och varvade 2-3 gånger med såsen, rotfrukterna, lite extra riven gräddost, salt och peppar. Jag avslutade med ett lager gräddost. Jag tillagade gratängen i ugnen på 200 grader i cirka 25 min tills den fått vacker färg. Det här är naturligtvis gott till i princip allt kött, men vi åt det tillsammans med rostbiff och det var väldigt uppskattat!

wpid4776-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpg
wpid4778-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpg
wpid4780-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpg
wpid4782-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpg
wpid4784-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpg
wpid4785-EnKlickSmor_2015-02-05_01.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>