Hel fläskkotlett i bit med ben

wpid6183-DSC_3696.jpg

wpid6181-DSC_3692.jpgIbland är det ingredienserna som bestämmer vad man ska äta. Antingen har man inte så mycket mat hemma så det blir en salig blandning, eller så har man mat som måste ätas innan den förgås. Jag hade köpt en aubergine som inte riktigt passade in i maten jag lagade. Jag satte därför in den i ugnen på 200 grader i cirka 45 min. Jag stack den med en kniv några gånger så att vätskan skulle kunna tränga ut. Den fick sedan ligga i kylen och vänta tills nästa dag då jag tog bort skalet och mixade den. Jag blandade den med en halv fint hackad vitlök, en klick crème fraiche och lite pressad citron. Salt och peppar också naturligtvis. Detta gjorde jag medan jag väntade på den helstekta kotletten jag hade satt i ugnen.

wpid6183-DSC_3696.jpgJag stekte den först i ett hett järn, repade lite timjan och pressade lite apelsin över. Den fick gå in i ugnen på cirka 85 grader med termometer.

wpid6191-DSC_3705.jpgSista timmen stoppade jag i lök, sötpotatis och morot. När jag tagit ut köttet för att vila fick grönsakerna gå i igen på 200 grader tills det blivit mjuka.

wpid6189-DSC_3708.jpgSå blev det en riktigt mör fläskkotlett med auberginesås och mycket persilja.

wpid6187-DSC_3711.jpgBarnen äter aldrig aubergine, men tyckte om såsen. Kanske för att jag sa att det var en crèmefraichesås?

wpid6195-DSC_3727.jpgEfter middagen är det väldigt viktigt att gå ut och njuta av vårkvällarna!

wpid6197-DSC_3729.jpg

wpid6181-DSC_3692.jpg
wpid6183-DSC_3696.jpg
wpid6187-DSC_3711.jpg
wpid6189-DSC_3708.jpg
wpid6191-DSC_3705.jpg
wpid6195-DSC_3727.jpg
wpid6197-DSC_3729.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>