Min första vaktelslakt!

wpid8541-DSC_1203.jpg

Nu har jag slaktat mina första vaktlar. Jag fick ta tag i det själv eftersom min man inte hann slakta överflödiga tuppar innan han åkte till fjällen. Ett förfärligt galande har det varit och hönorna mår inte bra av att ha så många tuppar i gruppen. Åtta stycken slaktade jag. Det var inte så dramatiskt hela. En del av tupparna var märkta sedan tidigare och andra identifierade jag på plats tack vara lätet. Det går på mindre än en sekund att klippa av huvudet med en vass kökssax och sedan fortsätter man med övriga delar, urtagning osv. Nu ligger de i frysen och väntar på att bli uppätna. Vi har blivit lovade en speciell vaktelrätt med druvor av en vän som ska laga det till oss. Cirka två vaktlar per person bedömer jag tillräckligt som varmrätt så nu har vi samlat ihop tillräckligt. Vaktlarna ska stekas snabbt på hög värme för att inte bli torra. Smaken är som kyckling fast lite trådigare i köttet och med en aning viltsmak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>