Små sliders – kanske på kalas och fest

wpid9652-DSC_2822.jpg

De här små burgarna gjorde jag igår. En trevlig liten munsbit med fin smak. Man kan ju utveckla den vidare, lägga till såser och annat, men jag valde att göra den utan extra krusiduller. Som ”bröd” använde jag porto bello svamp som jag penslade med en blandning av smör, vitlök och salt. Jag stekte den i grillpanna tills den avgett så mycket vatten som möjligt och fått färg.

wpid9642-DSC_2787.jpg

wpid9646-DSC_2793.jpg

Jag gjorde en enkel köttfärssmet av blandfärs med lite asiatisk touch. Jag har aldrig tyckt att idén om en asiatisk burgare har verkat tilltalande tidigare, men så smakade jag en sådan fantastisk variant när vi var på semester i Berlin. Kanske man skulle ta och bygga vidare på det. Som tillbehör blev det ändå en klassisk tomat, men med den goda rödlöken och koriander.

wpid9644-DSC_2792.jpg

wpid9648-DSC_2805.jpg

Asiatiska sliders
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 4-6
Ingredienser
 • 100 g blandfärs
 • ¾ dl grädde
 • 1 ägg
 • 3 msk soja
 • 3 tsk fisksås
 • salt
 • ev chili
 • porto bello svamp
 • 25 g smör
 • 1 vitlöksklyft
Instruktioner
 1. Vispa grädde, ägg, soja och fisksås och salt. Blanda med köttfärsen. Forma till små hamburgare och stek i panna, gärna grillpanna. Ställ i i ugnen på 225 grader och tillaga tills burgaren är helt genomstekt.
 2. Smält smöret i micro tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta och salt. Pensla svampen. Stek den i järnet.
 3. Servera med valfria tillbehör.
 

wpid9642-DSC_2787.jpg
wpid9644-DSC_2792.jpg
wpid9646-DSC_2793.jpg
wpid9648-DSC_2805.jpg

2 comments

 1. […] min man i Berlin. Jag gav lite lchf-tips och fick själv all möjlig matinspiration, från Libanon, Vietnam och sist men inte minst från Peru. Vi åt en perfekt lunch på en Peruansk restaurang. Vi hade […]

 2. […] har gjort en variant på den här rätten tidigare, men gick kanske inte hela vägen med temat. Nu slog jag till med fläskfärs och körde på […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: