Träningsexperiment!

wpid9672-DSC_2728.jpg

Imorgon tänkte jag testa en ny vana. En vecka kommer jag ge det. Jag förväntar mig inte att detta är något jag kommer göra varje dag i resten av livet, men jag vill gärna se vad det har för effekt när jag tränar lite på morgonen innan åker till jobbet. Det handlar inte om att prestera eller gå ned i vikt utan det är ett sätt för mig att hantera den stress och ökade arbetsbelastning som jag har just nu och en tid framöver. Jag tänker gå upp en halvtimma tidigare, vilket egentligen är väldigt svårt för mig, otänkbart egentligen för jag har aldrig lyckats med något sådant förut. Det betyder också att jag måste gå och lägga mig en halvtimma tidigare.

Vanligtvis försöker jag vila mig genom stressiga perioder, men just nu känner jag att det skulle vara intressant att se vad morgonträning har för effekt på mina energinivåer och humör. Bland de som tränar på morgonen talas det ju mycket om de positiva effekterna, endorfinerna, ökad produktivitet osv. Det är definitivt värt ett försök.

Vad vill jag då vinna på detta experiment? Ja, jag vill veta om jag blir piggare och gladare på morgonen. Morgontrött som jag är har jag alltid varit intresserad av människor som har bra morgonrutiner. Genom att skriva om det på bloggen tvingar det mig att genomföra det jag har bestämt mig för.

Jag tänker mig lite lugna rörelser, dynamisk stretch och sedan lite pulshöjande styrketräning, svåra plankor och kontrollerade squats till exempel. Kanske jag avslutar med fem minuters meditation.

Det ska bli mycket intressant att se om detta är något för mig eller om det bara är något för övermänniskor. Wish me luck!

2 comments

  1. Varmt lycka till. Jag tyckte det var skitjobbigt rent ut sagt att träna på morgonen förut. Nu tränar jag helst på morgonen innan frukost och kan i princip träna vad som helst. Styrka, löpning (tom intervaller), cykling och simning. Det var lite trögt i början, men det gick rätt lätt att vänja sig. Sedan har man gjort det och behöver inte tänka mer på det den dagen.

    1. Tack! Du en är sådan person som man är avundsjuk på. Jag får se hur det artar sig. Än så länge har det känts tungt, men jag kan tänka mig att det tar tid att vänja sig vid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>