Adventsfika med saffranspannkaka!

wpid10857-DSC_4377.jpg
Saffranspannkaka!
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 4
Ingredienser
 • 50 g smält smör + lite extra till formen
 • 4 ägg
 • 1½ dl keso
 • 1 msk stevia strö (för efterrättssmak 2 msk)
 • 1 nypa salt
 • vaniljpulver ½ tsk
 • 1 tsk bakpulver
 • 3 msk kokosmjöl
 • 4 msk mandelmjöl
 • 0,5 g saffran
 • Hallon, skållade mandlar
Instruktioner
 1. Vispa äggen med stevia strö. Jag använder 1 msk sötning. Det blir så inte en söt kaka utan tänk mer som pannkaka. Om man vill ha en lite sötare kaka, lägg till en extra msk sötning.
 2. Låt keson rinna av lite i en sil. Smält smör. Vispa hårt när du blandar i bakpulver, kokosmjöl och mandelmjöl, saffran och vaniljpulver. Blanda i keso med sked och blanda i det smälta smöret. Smörj en mindre form, som en brödform exempelvis som du häller upp smeten i. Ställ in i ugnen på 200 grader i drygt 20 minuter. Servera med hallon och skållade mandlar som har rostats lätt i pannan.
 

Nu är det dags för den årliga saffranspannkakan. Det är den gotländska favoriten som vi brukar äta kring jul. Jag saknar inte lussebullar på något sätt men tycker himla mycket om saffran, så den här pannkakan passar mig perfekt. Den gör sig väldigt bra som lchf-efterrätt. Jag tycker det är fint att inte göra en så stor sats, utan bara njuta av kakan vid ett tillfälle. Med grädde, hallon och skållade mandlar smakar det fantastiskt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: