Mindfulness eating och lyx på strikta veckans tredje dag!

wpid10671-DSC_4100.jpg

Igår hade onekligen en väldigt intressant mattdag. Det började med första målet mat vid 13 som jag åt under retreatliknande former. Jag var på mindfulnesskurs och vi spenderade hela dagen i tystnad, även lunchen. Vi fick då ägna tid på att verkligen smaka på maten, lukta, tugga långsamt och lägga ned gaffeln mellan varje tugga. Jag hade med mig matlåda med äggsallad och tomat. Det som jag tyckte var intressant att reflektera över när mättnadskänslan verkligen infann sig. Jag tror att jag ofta hastar i mig mat och äter upp det som finns på tallriken oavsett om jag är mätt eller ej.

Tvära kast blev det när jag körde direkt till 50-årskalas och fick uppleva en matälskares drömmiddag. Jag fick äta löjrom som värden själv hade fiskat i Luleå skärgård, havskräftor som hade fiskats i Västervik dagen innan och kokats av samma värd och färska räkor från samma plats såklart. Tyvärr hade jag inte med mig kameran för att fotografera denna fantastiska måltid. Det blev dessutom en vällagad rostbiff efter detta och jag njöt ofantlig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>