Lyxig julbrunch!

wpid10980-DSC_4594.jpg

Jag åt en riktigt lyxig julbrunch med min man idag där laxen stod för en del av måltiden. Jag gjorde också riktigt goda ”devilled eggs” som kommer imorgon. Laxen var gravad och det är ju väldigt gott med gravlaxsås till, men ofta väldigt sött. Jag gjorde en senapsdressing istället, visserligen med lite honung som kompromiss, med det är ju helt frivilligt om man vill använda det. Dressingen smakar bra ändå. En liten gurk- och fänkålssallad serverade jag till. Det gör det lite mer intressant för den som inte äter bröd. Passar perfekt på julbordet!

wpid10982-DSC_4583.jpg

Gravlax med gurk- och fänkålssallad i senapsdressing
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Ingredienser
  • 200 g gravad lax
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk grov senap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 msk färskpressad citron
  • salt, vitpeppar
  • 1 knippe dill
  • ½ gurka
  • en liten bit fänkål
  • 1 tsk gula senapsfrön
Instruktioner
  1. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Tärna den fint. Dela fänkålen i ännu mindre tärningar, sammanlagt cirka 2-3 msk hackad fänkål. Lägg blandningen över laxen.
  2. För dressingen, värm olja, senap, honung och vinäger i en liten kastrull och vispa den tills den är jämn. Ta den av värmen, pressa i citronsaften, salta och peppra. Låt svalna och häll sedan över salladen. Hacka dill och sprid ut över sallad och lax. Sprid gärna också lite gula senapsfrön över allt.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: