En lyxig frukost eller festligt tilltugg!

wpid10955-DSC_4551.jpg

Så snabbt och enkelt det är att svänga ihop några dillplättar eller spenatplättar eller kanske nässelplättar som underlag för alla möjliga godsaker. Gröna plättar med andra ord. Det kan ju vara som frukostmat,  adventsmingel eller kanske till och med på julbordet. Den här gånger gjorde jag dillplättar som jag sedan lade crème fraiche, löjrom, dill och rödlök på.

wpid10958-DSC_4561.jpgwpid10949-DSC_4558.jpg

 

Dillplättar
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 10
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 2 msk grädde
  • 2 kvistar dill
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 krm salt, peppar
  • smör till stekning
Instruktioner
  1. Mixa alla ingredienser så att dillen finfördelas. Lägg smör i ett plättjärn och stek på medelhög-hög värme tills plättarna fått färg.
  2. Servera med löjrom, crème fraiche, dillkvist, rödlök och lite grovmalen peppar på toppen. Det blir cirka 10 småplättar.
 

wpid10949-DSC_4558.jpg
wpid10958-DSC_4561.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: