Självklara kombinationer…

wpid11119-DSC_4797.jpg

…är köttbullarna och rödbetssalladen såklart! Den senaste tiden har jag också fått en faiblesse för korv, ungsrostad gulbeta med timjan och surkål. Rekommenderas verkligen! Det är enkelt att göra rödbetssallad. Jag brukar köpa den förkokta rödbetan i affären. Det är så himla smidigt. Jag bara tärnar den och blandar med crème fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar. Den här gången stoppade jag i lite rå gulbeta för att ge lite olika konsistenser. Sedan avslutade jag med en generös giva klippt krasse. Smakar såklart fantastiskt till julköttbullarna. Jag följde förra årets recept på köttbullar. För att klargöra hur mycket peppar jag använde kan meddela att jag i morteln stötte 8 svartpepparkorn, 8 vitpepparkorn och 5 kryddpepparkorn. Det blir perfekt!

wpid11108-DSC_4789.jpg

Självklara kombinationer...
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 6
Ingredienser
  • 500 g förkokt rödbeta
  • ½ gulbeta
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 2 rågade tsk sötstark senap
  • salt, peppar
  • klippt krasse
Instruktioner
  1. Skiva gulbetan i tunna skivor och strimla den sedan fint. Tärna rödbetorna. Lägg i crème fraiche, majonnäs och senap. Blanda. Smaka av med salt och peppar. Klipp krasse över salladen.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: