Strikt frukost – den återkommande favoriten!

wpid11406-DSC_5348.jpg

Den här frukosten har har jag skrivit om tidigare, men det tål att upprepas. Speciellt för alla som vill äta strikt under en period, bli av med sötsug eller kanske är nya med kosten. Jag själv tycker inte att vanlig äggröra är så gott längre och bacon är lite tråkigt om det inte kombineras med andra ingredienser. Däremot rör jag gärna ihop en äggröra med blomkål, chorizo eller någon bladgrönsak. Det blir mer matigt i smaken, som en bondomelett eller tortilla. Den behöver inte skötas lika mycket som en omelett. Man kan också lätt bestämma precis hur tillagade man vill att äggen ska bli. Enkelt med andra ord. Jag gjorde det häromdagen och njöt i fulla drag. Nu är strikta veckan igång!

wpid11408-DSC_5360.jpg

 

Strikt frukost - den återkommande favoriten!
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 1
Ingredienser
 • 3 ägg
 • en skvätt grädde
 • 1 nypa salt, peppar
 • blomkålshuvud cirka ¼ huvud
 • ett halvt paket bacon strimlat i små bitar
 • 1 klyfta vitlök
 • smör
 • Färska örter, chiliflakes
Instruktioner
 1. Hacka blomkålen i små bitar. Strimla bacon i små bitar och hacka vitlöken. Stek bacon och blomkål tillsammans i en stekpanna på medelhög till hög värme. Tillsätt smör när blomkålen har tagit upp allt baconfett. Tillsätt vitlöken i slutet av matlagningen. Ge blomkålen tid att få fin färg liksom baconstrimlorna. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten i stekpannan och rör runt . Ta av plattan när du är nöjd med hur tillagade äggen är. Toppa gärna med färska örter och/eller chiliflakes.
 

4 comments

 1. Detta lät ju väldigt gott, är också lite trött på bara ägg och bacon till frukost. Tack för tipset!

 2. Jag bakar bröd periodvis som ligger på gränsen , men blir väldigt bra.
  Kokosflingor, linfrö, mandelmjöl (skrädmjöl, om man vill) bakpulver, zuccini ( riven) kokosolja, salt, lite. Honung och mandelmjölk.plus 2 ägg, 200 grader 15-20 min. Ost är gått på toppen, jag har hackat nötter av blandad sort och lagt i.
  Advokado till.

  1. Det låter jättegott, får jag prova. Zucchinin hjälper till att ge en bättre konsistens tycker jag! Tack för tipset!

   1. Vilket fint recept, ser jättegott ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: