Min nya favoritröra!

wpid11933-DSC_6277.jpg

Så trevligt det är att röra ihop en pesto. Man följer inga recept utan går på känsla, smakar av och smakar av. Den här gången gjorde jag en broccolipesto. Den blir annorlunda i konsistensen, bättre tycker jag och färg och smak är väldigt angenäm. Jag använde persilja som smaksättning, men det går såklart lika bra med basilika. Jag köpte hem ett stort knippe flatbladig persilja och har använt det i massa rätter framöver. Köp gärna persilja ni också och följ med i veckans alla recept.

Jag vill helst äta grönt så här års. Det är visserligen väldigt vackert när man tittar ut över en snötäckt trädgård men jag suktar efter det där nya gröna bladen. Om några veckor går det nog att plocka ihop småblad av kirskål och fixa till en pesto av det. Jag föredrar valnöt, men man kan såklart lika gärna använda pinjenötter. Mejerifri är den här peston. Jag tycker inte att den behöver parmesan.

wpid11935-DSC_6284.jpgwpid11936-DSC_6281.jpg

 

Broccoliröra
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 4-6
Ingredienser
  • Cirka ⅓ litet broccolihuvud
  • 1½ - 2 dl olivolja
  • 1 liten finhackad klyfta av vitlök
  • cirka ¾ dl valnötter
  • 1 rejäl näve flatbladig persilja
  • Salt, peppar
Instruktioner
  1. Dela ett lite broccolihuvud i mindre buketter. Du kommer använda ⅓, men kanske du vill passa på att koka resten? Lägg ned broccolin i kokande, saltat vatten. Låt koka 3 minuter. Häll av vattnet. När du ska börja med peston, lägg inte till alla ingredienser på en gång, utan tillför under tiden. Börja med att hälla lite av oljan i mixern tillsammans med lite av den varma broccolin och vitlöken. På så sätt blir vitlöken lite "tillagad" när den mixas. Lägg till en näve valnötter och dela persiljan lite lätt innan. Mixern brukar inte tycka om långa stjälkar. Fortsätt på detta viset, lägg till och smaka av tills du är nöjd med konsistens, mängd och smak. Salta och peppra.
Servera till fisk, kyckling eller grönsaker. Passar också perfekt på buffén. Alla i familjen ger tummen upp!

wpid11935-DSC_6284.jpg
wpid11936-DSC_6281.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: