Trött på kött och grönsaker?

wpid11718-DSC_5944.jpg

Visst kommer det en tid när man inte längre känner för att bara äta grönsaker, kött och fett i den strikta perioden. Vad finns det då för alternativ, ägg? Inte riktigt det man är ute efter kanske. Man vill bara ha lite andra konsistenser, färger och smaker. Vad passar då bättre än att stoppa ned massa fina grejer i en mixer och köra runt? Jag är inte en smoothieperson, mycket därför att jag inte mår så bra av att dricka mejerier och bär tillsammans. Jag upplever att mitt blodsocker dippar väldigt mycket efter en timma. Jag beslutade mig därför för att prova en annan variant, med kokosmjölk, cashew och avocado som skänker mättnad. Oj, vad mätt man blir på ett litet glas! Jag mixade det med frysta hallon och en nypa stött kardemumma. Om man vill göra det ännu fetare kan man såklart klicka i en sked kokosfett, eller en äggula för proteinet. Jag tycker inte det behövs.

wpid11722-DSC_5951.jpg

Smoothie!
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 2
Ingredienser
  • 0,5 dl naturella cashew, blötlagda i två timmar
  • 0,5 dl av den separerade "kokoskrämen" och allt kokosvatten i en 400 ml burk
  • ½ avocado
  • cirka 1 dl frysta hallon
  • 1 nypa stött kardemumma
  • toppa med rostad kokos
Instruktioner
  1. Lägg cashewnötter i vatten i två timmar. Häll sedan av vattnet. Jag mixade först nötterna med lite av kokosvattnet, men det beror på hur bra mixer man har. Sedan lade jag i de andra ingredienserna en och en. Jag toppade med lite rostad kokos och hallon.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: