Veckohandling för strikt vecka!

wpid12417-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Så här kan det se ut när jag handlar inför en strikt vecka. Jag kan berätta hur jag resonerar. Jag väljer inga rotfrukter med högt kolhydratsinnehåll, men kanske ibland någon rotselleri eller kålrot. Man kan ju använda dem i mindre mängder, som smaksättning i en sallad till exempel.

Blomkålen är stapelvara i lchf, liksom avokado. Jag brukar köpa mängder av ägg som jag äter som omelett, äggröra, äggsallad osv. Variationerna är oändliga. Jag ser på ägg så som många ser på bröd, ett tillbehör helt enkelt. Champinjoner ger mycket smak, och bidrar med umami. Zucchinin är lättsmält och får gärna var substitut för pasta. Sedan brukar jag köpa några färska örter. I det här fallet rödådrad syra. Min egen har precis börjat ge blad, men det är inte dags att skörda ännu.

Jag ser ett ökat behov av het mat med exotiska smaker för att göra smaklökarna nöjda. Därför köpte jag chili och lime. Om man lagar mat med stor variation så finns det ingen risk att det blir tråkigt. Jag lägger ofta lite extra tid och lagar extra god mat under strikta perioder. Den ska samtidigt vara mättande och göra en nöjd under många timmar.  Det är väldigt stor skillnad mellan välsmakande mat och mat som driver på aptiten, skräpmat med andra ord.

En fläskkarré utan ben och en hel kyckling är standard här hemma. Jag långlagar fläskkarrén i olika kombinationer. Fläskkarrén innehåller mycket fint insprängt fett och är mättande i mindre mängder. Kycklingen får också ta tillagas lite längre tid för att inte bli torr.

Hemma har jag majonnäs, kokosgrädde, bacon och lite rökt lax efter påskbordet och smör såklart! Mejerier försöker jag utesluta, men det kan blir lite parmesan eller fetaost i omeletten.

Det är inget straff direkt, att äta den här fina maten!

2 comments

  1. […] zucchinivåffla med dansk Vesterhavsost och serranoskinka. Det var så jag använde zucchinin i veckohandlingen. Det är naturligtvis hemskt gott och väldigt mättande. Efter en våffla är man helt nöjd. Jag […]

  2. […] veckohandlingen resulterade i en rad improviserade recept, pulled pork, pesto med svartkål, blomkålssallad osv. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>