Det här med viktmål.

wpid7324-DSC_6694.jpg

Jag skriver ju sällan om viktnedgång i min blogg. Anledningen till det är att jag tycker att ämnet ges tillräckligt med utrymme som det är. Det behöver ju inte jag påpeka, att det är ett otroligt fokus på vikt i media. Jag har skrivit om det tidigare, att hälsa handlar om så mycket mer än vikt och att det inte är en absolut markör för sundhet. Jag skriver framför allt en matblogg och det gör jag för att det finns många fördomar om hur lchf ser ut, kött-och fettdieten som den ibland kallas. Kanske någon som läser min blogg kan ändra sina förutfattade meningar och kanske till och med tycka att maten ser hälsosam ut. Något som skulle vara bra för de flesta att äta till och med?

Men visst har jag personligen ett intresse av att hålla vikten eller kanske till och med gå ned något kilo trots att det aldrig har varit huvudsyftet för mig att äta lchf. Det handlar om fåfänga och om hälsa till viss del. Jag väger mig aldrig, men håller koll på midjemåttet. Det är därför jag i perioder tar mig i kragen och försöker äta strikt, vilket för mig inte innebär kolhydratsräknande men att undvika frukt, mejerier och riktigt söta rotfrukter som palsternacka och morot. Jag håller mig dessutom strikt till fastan 16:8 och undviker överätande genom att försöka vara närvarande, så att jag inte äter av någon annan anledning än att jag är hungrig.

Snart närmar sig min födelsedag i mitten av maj. Jag har alltid som mål att vara så friskt och stark till den dagen. Jag håller mig alltså därför till min strikta matidé, ofta motionerar jag lite mer, vilket passar bra så här års. Motion gör mig nämligen stark, glad och nöjd med den jag är. Så fungerar det för mig, efter många år på lågkolhydratskost. Jag har delmål under året, helt enkelt. Ibland tar det emot, ibland flyter det bara på utan problem, men det krävs trots allt en slags målmedvetenhet för att fortsätta. Vi får se i vilken form jag kommer vara på födelsedagen i år?

2 comments

  1. Hej,

    Jag ville bara skriva en kommentar och tacka. Jag läser din blogg varje dag och den ger mig jättemycket. Goda recept, men också en inställning till mat, vikt, odling etc som jag känner att jag kan ta del av och stå för. Tack för din inspiration varje dag!
    Jag läser ju vanligtvis helt utan att kommentera, men när jag nu har så stor behållning av bloggen vill jag ju även passa på coh säga tack :)

    1. Tack för din fina kommentar! Det känns bra att det är fler därute som har samma inställning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>