Köttet som räcker hela veckan!

wpid12492-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Så känns det i alla fall, när man har långlagad fläskkarré i kylskåpet. Man äter och äter, men har ändå kvar. Nu är det i alla fall slut, men jag har kalasat på det flera gånger i veckan. Den här gången blev det en kubansk variant med lime där jag använde fläskkarrén från min veckohandling. Till köttet har jag ätit blomkålssalladen från igår och guacamole så klart, mycket guacamole. De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Tillagningstiden är lååång men förberedelserna är minimala. Jag brukar alltid göra en laddning när jag vill äta mer strikt, dels för att det är så praktiskt att ha i kylen, dels för att det är så gott och lätt att kombinera med olika typer av tillbehör. I det här receptet tillagas köttet med lime, vilket ger en härligt frisk smak. Se till att ha koriander hemma för att toppa anrättningen med. Kombinationen är oslagbar.

Köttet som räcker hela veckan!
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 6
Ingredienser
 • 1 kg fläskkarré
 • 1 gul lök
 • 3 vitlöksklyftor
 • 1 lime
 • 1 msk spiskummin
 • 1 litet lagerblad
 • 1 msk oregano
 • ½ röd chili (kolla styrkan innan du doserar)
 • 1 jalapeno
Instruktioner
 1. Stek köttet i het panna så att det får färg på alla sidor. Lägg ned det i en gjutjärnsgryta med lock tillsammans med grovt hackad gul lök, hela vitlöksklyftor, grovt hackad chili, kryddor, lime delad i fyra delar. Ställ in den i ugnen i på 110 grader cirka 10 timmar tills köttet kan sönderdelas lätt. Salta. Låt eventuellt grytan stå utan lock sista delen av tillagningstiden för att minska vätska. Mosa vitlök och rör runt.
För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande. Det kanske inte alltid är så lätt som det låter att strama åt kosten. Kanske man verkligen vill, men ändå inte lyckas? Då är det bra att stanna upp och se vad det är som händer. Jag har också skrivit några tips till den som börjar med lchf eller vill äta mer strikt utan mejerier och annan ”belöningsmat”.

4 comments

 1. Vilken ugnstemperatur ska man ha?

  1. Oops, 110 ska det vara. Har ändrat i receptet nu.

 2. SÅÅÅ glad att ha hittat din blogg ☺☺ Fått många bra ideer här, takk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: