Strikt och gott på 10 minuter!

wpid12648-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Det här är en supergod middag som dessutom är väldigt snabblagad. Inga svåra moment. Det är bara att steka. I en och samma panna dessutom. Passar perfekt på trötta vardagskvällar. Tanken var att göra en wok med lite koreansk inspiration. Jag använde en flankstek som jag skar i tunna bitar tvärs över muskelfibrerna. Sedan stekte jag dem i het panna med både smör och lite sesamolja tillsammans med vitlök och ingefära. Lite soja hällde jag över köttet sista sekunden. Köttet ska bara steka någon minut sedan plockar man ut det och låter det vila. Så har man fått fina smaker i pannan som man vill ta vara på. Jag rev lite blomkål och delade salladskål i smala strimlor. Detta stekte jag i pannan med en extra klick smör. Min nya smakpassion är kimchi, alltså koreansk fermenterad salladskål. Det lade jag lite i pannan tillsammans med det andra, men det är helt frivilligt. Det smakar lika bra ändå, men om man inte har kimchi kan man lägga i lite chili för hetta. Servera det hela med salladslök.

wpid12645-2016-EnKlickSmor-001.jpg

 

Strikt och gott på 10 minuter!
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 2
Ingredienser
 • Flankstek cirka 300 g
 • smör 40 g
 • 2 tsk sesamolja
 • 1 vitlöksklyfta
 • ingefära cirka 2 tsk fint skivad
 • 2 msk soja
 • sesamfrön
 • ⅓ blomkål
 • 2-3 blad salladskål
 • kimchi cirka ½ dl
 • salt
 • salladslök
Instruktioner
 1. Skiva flankstek i tunna skivor över muskelfibrerna. Sätt en stekpanna på hög värme. Skiva vitlök och ingefära i tunna skivor. Lägg i en rejäl klick smör och sesamoljan. Stek köttet kvickt i pannan tillsammans med ingefära och vitlök. När köttet fått fin färg, häll på soja. Plocka upp köttet ur pannan med tång. Dra ned värmen något. Lägg i en klick smör till. Riv blomkålen och skiva salladskål. Stek i pannan några minuter. Tillsätt kimchi. Smaka och salta eventuellt. Klipp salladslök över och toppa med sesamfrön.
 

wpid12645-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid12646-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid12648-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: