Strikt veckohandling nr. 2

wpid12537-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Förra veckohandlingen resulterade i en rad improviserade recept, pulled pork, pesto med svartkål, blomkålssallad osv. Här har vi min andra veckohandling som innehåller ”ribbesteg”, alltså fläsksida med revben och svål, aubergine, pumpa, tomat, färsk vitkål, purjolök, avokadoolja och ekologiskt smör bland annat. Jag köpte också fryst torsk och har kalvfärs i frysen som jag tänkte använda. Frågan är vad jag ska få ihop av det här? Mina små veckohandlingsexperiment visar hur jag resonerar när det gäller handlingen. Vissa livsmedel köper jag ofta, som avocado. Det äter vi flera gånger veckan. Någon form av kål äter vi också ofta. Den färska vitkålen är fantastiskt just nu. Sedan har vi grönsaker som vi äter mer sällan, som aubergine eller pumpa. Jag tycker om variation och skulle inte stå ut med att laga samma rätter hela tiden, men ägget är en basvara som jag inte kan vara utan. Om man lägger extra tid och kärlek på 2-3 middagar i veckan så passar ägglunchen (och äggmiddagen?) bra då det är väldigt enkel och snabblagad mat. Billig dessutom.

One comment

  1. […] ….vad mer jag lagade av min andra veckohandling. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>