Sugen på tomater?

wpid12579-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Under vintern köper jag nästan aldrig tomater. Jag har ändå någon slags tanke om att jag ska försöka äta det som är hyfsat i säsong även om jag inte alls är fundamentalistisk. Tomater går därför bort under hela vinterhalvåret. När jag är på semester i ett varmare land går jag direkt och köper och ibland tar jag med mig det hem också. Nu när odlingssäsongen kommer igång igen kan jag inte låta bli att bli sugen på söta, saftiga tomater. Numera finns det små fina varianter som smakar gott under vintern. Jag kan inte låta bli att tycka det är lite fusk ändå.

Det man kan göra är att ugnsbaka vintertomaterna för att locka fram det bästa hos dem. Det låter banalt, men jag tycker det är ett fantastiskt tillbehör till fisk, kött och ost. Jag köpte vanlig kvisttomat och delade den. Sedan hällde jag en olivolja med basilikasmak över, saltade och strösslade lite torkad vitlök över allt. Jag ställde in det i ugnen på 125 grader, glömde bort den i två timmar skulle jag nog säga. Sedan åt jag den som en liten kvällsmåltid med avokado. Himla gott! För den som äter ost passar såklart fetaost utmärkt.

One comment

  1. […] mig för att använda auberginen och vitkålen. Jag hade också lite av den goda ugnsbakade tomaten kvar och kalvfärs i frysen. Det gav mig auberginebiffar med tomat- och chilimajonnäs och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>