Fin frukost med danskt inslag!

wpid12840-2016-EnKlickSmor-001.jpg

En härligt solig dag i Köpenhamn blev det trots dyster väderleksprognos. Det är klart att man måste avsluta besöket med en runda i en dansk mataffär. Jag antar att ni som läser bloggen är matintresserade som jag och kanske njuter lika mycket av att gå runt i utländska mataffärer på semestern. Det blir inte mindre intressant bara för att det är grannlandet som ligger en timma bort från hemmet. En förpackning ”boller i karry” följde såklart med. Jag har gjort någon egen variant av det tidigare och känner att det är dags att ta upp detta recept. Det är ju bara så gott! Jag fick också med med mig en mix stenåldersbröd. Danskarna är ju mycket mer för paleo och stenålderskost än vad vi är. Jag piffade ”brödet” med nigellafrön. Det har jag jagat ett tag för jag tycker det är så vansinnigt gott. Kan användas i indisk matlagning eller som här i bröd. Det blev riktigt gott med de rostade nötterna och fröna.

wpid12844-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Jag gjorde en riktigt fin frukost till mig själv. Så får födelsedagen fortsätta lite till….

wpid12842-2016-EnKlickSmor-001.jpg

wpid12842-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid12844-2016-EnKlickSmor-001.jpg

2 comments

  1. […] soppor och grytor på vintern men färsk fisk och sallader på sommaren. Jag tog i alla fall mitt fröbröd som för övrigt räcker i all evighet. Jag förvarar det i kylskåpet för säkerhets skull. Sedan […]

  2. […] vad jag åt till frukost igår. Jag var sugen på en sådan där dekadent frukost. Så jag tog mitt bröd och gjorde en macka. Jag vet att jag är lite tjatig med mitt bröd, men jag har inte haft så […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>