Om jag ska äta frukt….

wpid12809-2016-EnKlickSmor-001.jpg

….så ska det vara på det här viset, tillsammans med kött och ost. Det är inte aktuellt att äta någon fruktsallad för mig med banan, äpple och apelsin. Det blir alldeles för sött. Men lite cantaloupemelon med lägre kolhydratsinnehåll kan gå an någon gång då och då. Man suktar efter något fräscht när när det är varmt och soligt och det här är en trevligt bjudrätt när man har besök av vänner som inte äter lchf. Jag gjorde melonbollar med ett enkelt matskedsmått, skivade avokadon riktigt tunt och använde mycket lite balsamvinäger, saltade och pepprade. Fin serrano fick stå för sältan.

Frukt fungerar dock fortfarande inte för mig i större mängder eller som mellanmål. När jag började med lchf skydde jag all frukt som pesten, men det fungerar lite annorlunda för mig nu, både vad gäller det rotfrukter och frukt. De kan få dyka upp någon gång då och då. De fäller inte hela min kost, men jag måste säga att det har varit väldigt nyttigt att sockerdetoxa sig helt. Det har varit en lång process som har gett mig ett annat smaksinne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>