Hade för kul….

wpid13108-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Jag tog med mig kameran till årets midsommarfirande med tanken att jag skulle dokumentera vackra sommarvyer, morgondopp och kvällsdopp, dignande bord och lekande barn. Det slutade med att jag tog tre bilder och sedan var jag för upptagen med att äta, bada, prata, njuta av sommaren och titta på lekande barn. Så här års känns det som att man lever extra mycket i nuet och det tillåter jag mig göra. Mobiltelefonen glömde jag dessutom.

Den enda bilden jag tog var mitt lilla bidrag till bordet. Boquerones, en vitkåls- och fint strimlad grönkålssallad med mycket dill och en dressing med citron, olivolja, vitlök, salt och peppar. Det är en sallad som med fördel kan stå i kylskåpet och dra, några timmar eller en dag. Jag vill äta den hela sommaren. Jag gjorde dessutom en dillpesto för att jag har så mycket dill just nu. Det är ett perfekt tillfälle att göra en stor sats dillpesto och frysa in. Så kan du njuta av den i höst. Det finns gott om stora knippen dill i affärerna just som man kan få för en spottstyver. Jag mixar olivolja, en liten klyfta färsk vitlök, dillkvistar utan stjälk, rostade valnötter och parmesanost.

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar!

One comment

  1. […] med familjen, lyssna på lite morgonjazz och tända ljus. Jag har blivit lite besatt av den goda kålsalladen jag gjorde häromdagen och äter den nu till nästan allting. Det går på nolltid att göra den. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>