Tomattips!

wpid13078-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Nu när tomaterna börjar smakrika och billiga i affärerna brukar jag göra lite semitorkade tomater som jag sedan fryser in. Det kan naturligtvis avnjutas direkt också, men då kan man använda lite finare plommontomater eller körbärstomater. När jag gör det är det för smakens skull och för att kunna använda till tomatmajonnäs och tomatsmör. Ibland använder jag de också i en indisk gryta vilket gör tomatsmaken så mycket mer koncentrerad. Man kan smaksätta tomaterna om man vill, jag ringlade lite olivolja över och strödde ut lite oregano och flingsalt. Vitlök kan man naturligtvis också tillaga samtigt, hel eller hackad över tomaterna. Jag  ställde in tomaterna i ugnen på 125 grader till en början. Sedan sänkte jag temperaturen till 80 och slutligen till 50 med träslev i lucköppningen. Det tog i runda slängar tre timmar skulle jag tippa. Det är naturligtvis beroende på hur stora tomater man använder eller i hur stora bitar de är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>