Vacker sås till sommarbuffén!

wpid13074-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Apropå snygg och osnygg mat så kastade mina barn sig över den här såsen. Direkt när jag ställde den på bordet så sa de :- Mmm, vad gott! Jag kände mig lite som en bedragare, men upptäckte till min förtjusning att de åt upp all sin sås med god aptit. Äldsta sonen sa att han inte brukar äta rödbeta, men att just den här röran var god. Så visst spelar det roll vad man matar ögat med. Just för barn verkar det spela extra stor roll. Jag brukar göra olika varianter med rödbeta just för att det är så himla tjusigt och det blir så härlig konsistens och god smak för den delen. Ibland mixar jag den med ost, som getost eller fetaost, ibland som den här gången, lite mer åt pestohållet. Det är svårt att misslyckas. Receptet är på ett ungefär. Jag tillsätter ingredienserna lite på måfå. Det smakar gott till det mesta tycker jag, kanske till färsbiffar med ost?

Vacker sås till sommarbuffén!
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 4-6
Ingredienser
 • 1 dl rostade valnötter
 • ¾ dl olivolja
 • 1½ stor kokad rödbeta
 • 1 dl riven västerbottenost
 • 1 vitlöksklyfta
 • dill, valnötter och sesamfrön
 • salt, peppar
Instruktioner
 1. Rosta valnötter i torr panna. Mixa olja, finhackad vitlök och nötter till att börja med. Jag använder färdigkokade rödbetor och delar dem i mindre bitar. Så lägger jag det i mixerskålen och mixar tillsammans med övriga ingredienser. Jag river västerbottenosten grovt innan jag mixar den. Smaka av med salt och peppar och toppa med örter.
 

4 comments

 1. Ååh vad gott! Och vilken otroligt fin färg det blev!!

  1. Visst blir det en fantastisk färg!

 2. Älskar rödbetor, äter det varje dag och oftast råa tillsammans med en massa andra grönsaker. Inte helt LCHF, men jag blandar LCHF med paleo och kör i övrigt strikt LCHF. Verkligen fin färg! :)

  1. Jag äter rödbetor i små mängder ibland. Rått är godast tycker jag med. Tror inte att det är någon fara på taket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: