Tre-dagars detox!

wpid13160-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Vad passar bättre under regniga dagar än en tre-dagars detox. Jag skippar kaffet, är noga med fastan och äter mat som är riktigt god och gör mig behagligt mätt. Kanske man har skaffat sig lite dåliga vanor efter midsommarhelgen som man behöver bli av med. Då kan det vara dags att skippa efterrätterna, frukten under en period. Här kommer ett förslag på meny som definitivt inte är tråkig, för det behöver det naturligtvis inte vara. Meningen är ju att det ska smaka bra så att man blir nöjd och glad!

 

DAG 1

Fasta

Lunch: Äggröra med avocado

Middag: Ugnsbakad kyckling med tomatsmör

wpid12549-2016-EnKlickSmor-001.jpg

 

Dag 2

Fasta

Brunch vid 10.30 : Stenåldersbröd med ägg- och avokadosallad (Det finns nu en ”brödmix” i svenska affärer från Kungsörnen.)

Middag: Wok med flankstek och kimchi

wpid12648-2016-EnKlickSmor-001.jpg

 

Dag 3

Fasta

Lunch: Varmrökt lax med grön majonnäs och kålsallad

Middag: Fläskfilé med kronärtkocksgratängsgratäng

 

Snacks och dricka: Te (Jag dricker rooiboste med vaniljsmak), bubbelvatten. Salta mandlar och paranötter. 90-procentig choklad.

2 comments

 1. Har tänkt kommentera ett längre tag, men glömmer hela tiden av det. Min fru och jag bor på Färöarna, så mycket av matvarorna är från ett danskt sortiment. Bl a har alla butiker Stenåldersbrödsmix. Det är ganska dyrt, men vi köpte det på extrapris. På innehållsförteckningen stod nästan alla mängder av frön, i procent eller vikt – så vi klurade ut resten själv. Så har man frön hemma så är detta betydligt billigare!
  150g linfrön
  100g sesamfrön
  50g chia
  125g solorosfrön
  75g pumpakärnor
  4 ägg
  0.75 dl olja
  Vispa ihop ägg o olja, blanda med fröna. Salta rikligt. Grädda i 150-160 grader i en timme, i pappersklädd brödform.

  1. Himla vad bra recept! Det ska jag definitivt pröva. Tack så mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>