Varför äta konstiga nudlar?

wpid13185-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Jag har aldrig förstått varför man vill äta speciella lågkolhydratsnudlar. Jag har testat vid något enstaka tillfälle och jag tycker inte att det smakar så gott. Då tycker jag det är mycket godare att göra grönsaker med asiatisk touch, där kålen fungerar allra bäst. Det blir ju också långa band om man saknar det. Det gäller att steka den riktigt länge på låg värme för att den fina smaken ska komma fram. Servera med kyckling eller wokat nötkött. Snåla inte med fettet i pannan och lägg gärna på lite mer om det behövs.

Varför äta konstiga nudlar?
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 3
Ingredienser
  • 1 spetskål
  • smör eller kokosolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås el. 2 tsk soja
  • 1 tsk färsk ingefära el ½ tsk torkad malen
  • salt
  • färsk koriander
Instruktioner
  1. Skiva spetkålen i strimlor som tagliatelle ungefär. Lägg en ordentlig klick smör eller kokosolja i pannan. Stek kålen på medelhög värme i cirka 20 minuter. Rör om i pannan med jämna mellanrum så att inte kålen bränns. Skiva vitlöken, riv ingefäran och lägg ned i pannan. Häll på sesamolja och fisksås. Smaka och salta eventuellt. Servera gärna med koriander till kyckling eller annan typ av wokat kött.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: