Varför krångla till det?

wpid13192-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Jag vet ändå vad det godaste grönsakstillbehöret är. Jag vet att en lchf-are blir bäst på att tillaga blomkål, för vi gör det hela tiden. Nästan ingen restaurangkök kan mäta sig. Det här är ett väldigt enkelt tillbehör, som dock ska lagas med omsorg. Blomkålen börjar bli billig i affärerna igen så det är dags att njuta. Vi får se hur det gå med den blomkål jag själv odlar. Jag är skeptisk, men försöker vara hoppfull. Jag kryddar den lite lätt och steker den länge med mycket smör. Det blir så gott så gott!

Varför krångla till det?
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 4
Ingredienser
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 klickar smör, cirka 50 g sammanlagt
  • 1 vitlöksklyfta
  • kryddor: ⅓ tsk curry, ⅓ tsk spiskummin, ⅓ tsk paprikapulver
Instruktioner
  1. Dela blomkålen i små buketter med händerna. Försök få alla bitar ungefär lika stora. Lägg i en klick smör i pannan och lägg i blomkålen när smöret har tystnat. Stek fem minuter under omrörning på en högre värme. Sänk sedan värmen och låt blomkålen steka längre utan omrörning. Lägg i en andra klick smör, vitlöken och sänk värmen något igen. Blanda i kryddorna. Låt blomkålen steka tills den är mjuk, sammanlagt cirka 30 minuter.
 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: