Ät inte grönsaker för att det är nyttigt….

wpid13646-2016-EnKlickSmor-001.jpg

….ät det för att det är gott! Jag tycker det är något tokigt när vi pratar om fysisk aktivitet som ett tråkigt måste för att vara hälsosam, när det är ett så grundläggande behov vi människor har. På samma sätt har vi hamnat fel i synen på grönsaker. Vi ska inte tvinga oss att äta grönsaker för att det är nyttigt, utan det är grönsakerna som ger måltiden guldkant. Som jag skrev häromdagen så har vi gjort grönsakerna ett otjänst genom att förbjuda fettet. Inte så konstigt att inte ungarna vill ha grönsaker om det marknadsförs som någon slags illasmakande medicin och serveras utan kryddor och fett. Jag skulle vilja säga att pga lchf så har vi återupptäckt fina grönsaker som broccoli, blomkål, vitkål och grönkål. Vi äter inte det för att vi måste, utan för att vi vill. Det är nämligen vansinnigt gott.

wpid13645-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Det här broccolireceptet ger grönsaker som har mycket smak pga kryddorna och smöret. Vad jag äter till är mindre viktigt. Det kan vara ett kokt ägg eller kyckling. På så vis kan det också bli budgetmat, men du känner garanterat inte att du har försakat något.

Ät inte grönsaker för att det är nyttigt....
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 2
Ingredienser
  • 1 litet broccolihuvud
  • salt, curry
  • vitlök
  • smör
  • nigellafrön
Instruktioner
  1. Dela broccolin i buketter. Koka upp vatten, salta. Lägg i broccolin och låt den vara i vattnet i 3 minuter. Dela eventuellt buketterna på hälften. Lägg i ett durkslag. Lägg en stor smörklick i en stekpanna. När smöret har "tystnat" lägg i broccolin. Pudra curry över och lägg i lite vitlök i slutet av stektiden. Jag använde torkad vitlök, men färsk går naturligtvis lika bra. Stek några minuter på varje sida så att den får färg. Toppa med nigellafrön eller dyl.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: