Back to basics!

wpid13694-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Nej, nu får det vara dags att äta strikt ett tag. Den långa sommaren har gjort att jag inte kommit igång med min strikta vecka som tänkt. Det har varit så mycket annat att fokusera på, men så fort höstrusket drar in blir det intressant att stå i köket igen. Jag letar alltid efter nya recept, men ibland kan det vara bra att gå tillbaka till det allra mest basala. Helst ska det inte kännas tråkigt ändå och det är där grönsakerna kommer in i bilden. Att äta ägg och bacon kan verka väldigt lockande för en fettskrämd person, men kanske urtråkigt för en lchf-are.

wpid13696-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Genom att förbereda en liten grönsakstallrik med syrad rödkål, ärtskott och tomater kan man piffa upp vilken mat som helst. Det här åt jag efter min sextontimmarsfasta. En enkel sås, het sås blandat med majonnäs gör det extra gott. Jag steker mitt ägg som spanjorerna efter tips från Mark Sisson och droppar mycket olivolja över gulan så att den blir lite tillagad. Allt det där gör att måltiden känns lyxig trots enkla ingredienser och okomplicerad tillagning. Passar bra till frukost, lunch, middag eller kvällsmat. En strikt måltidsplan brukar för mig innebära att jag äter lite mer fett än vanligt och att jag snålar med mejerierna. Det kan också handla om en allmän medvetenhet, att inte äta mer än jag behöver och hålla mig strikt till fastan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>