Billig lchf-mat!

wpid13637-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Det här är ett exempel på vad vi kan äta när det man inte har lust att åka till affären eller om man vill laga budgetmat. En mustig soppa med kål och köttfärs som faktiskt barnen också tycker om. Jag tycker att det verkar som att barn i princip kan äta vad som helst, bara det får fett och lite kryddor till. Mina barn älskar den här typen av soppa. Det är något som händer redan när man står vid spisen och den fantastiska aromen sprider sig. Redan då har de bestämt sig för att det kommer bli gott. Tricket är att ladda soppan med lite extra smör under tillagningen. Så mättar den bra.

wpid13640-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Enkelt att göra är det naturligtvis också och det blir ofta mat kvar till lunchen dagen efter. Jag serverade lite blommande koriander till och avslutade måltiden med en näve fantastiska hösthallon.

wpid13630-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Köttsoppa med curry
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 6
Ingredienser
 • 1 kg köttfärs
 • 2 tsk curry
 • ½ tsk garam masala
 • 1 stor gul lök
 • ¼ del vitkål
 • 2 klyftor vitlök.
 • 1 liter vatten
 • 1 buljongtärning kött eller grönsaker
 • 3 msk tomatpuré
 • färsk eller torkad vitlök
 • smör eller ghee
 • salt, ev chiliflakes
Instruktioner
 1. Lägg en stor klick smör i pannan och stek löken och kryddorna. Stek även köttet och vitlöken. Skiva vitkålen och stek. Lägg gärna i en klick smör till. Häll på vattnet och buljongtärningen. Rör i tomatpurén. Låt sjuda i cirka 20 minuter.
 

wpid13630-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid13640-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: