Den lilla enkla!

wpid13711-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Ibland kommer verkligen smakerna till sin rätt när man lagar mat. När man inte kan använda sig av socker och mjöl som kan få det mesta att smaka bra handlar det istället om att krama det bästa ur varje råvara och laga den med omsorg. Jag gjorde något väldigt, väldigt och och väldigt enkelt här om dagen som jag gärna vill dela med mig av. Det här är sådant jag äter till vardags när jag bara lagar mat till mig själv. Det ser inte mycket ut för världen, men var supergott.

wpid13701-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Det hela började med en tur ut i grönsakslandet där jag hittade små fina zucchini och mangold. Jag rev zucchinin grovt och stekte den lätt i stekpannan med olivolja. Så gjorde jag som en liten grop som jag först fyllde med lite olivolja och sedan knäckte ett ägg ned i. Temperaturen ska inte vara för hög så att zucchinin bränns. Det tar bara några minuter.

wpid13720-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Jag tillsatte lite torkad vitlök, en nypa chiliflakes och salt såklart. Jag valde att vända mitt ägg, men det är naturligtvis frivilligt. Perfekt som en lätt lunch eller frukost. Zucchinin är fantastisk på så sätt att den absorberar alla smaker så fint.

wpid13713-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Det är dags att frysa in mangold just, men stjälkarna kunde jag använda direkt. Jag kokade dem lätt och ugnsbakade sedan med en smörklick, lite citronsaft, salt, peppar och parmesan. Den här typen av röda stjälkar har lite smak av rödbeta och jag misstänker därför att det skulle smaka utmärkt med fetaost till.

wpid13701-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid13713-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid13720-2016-EnKlickSmor-001.jpg

2 comments

  1. Inspirerande som vanligt hos dig! :)
    Ser fram emot att testa detta till lunch.
    Jag gillar verkligen så mycket att du har ett tydligt fokus på mat och inte alla dessa kakor och desserter som nästan alla andra LCHF och Paleo-bloggare kör med för att få många läsare.
    Du har en mycket estetisk tänk och och gör alltid det optimala med enkla men exklusiva råvaror.

    1. Tack för din kommentar! Jag uppskattar verkligen din feedback!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>