Het kycklinggryta med kokosgrädde!

wpid13751-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Helt mejerifri är den här mustiga kycklinggrytan som jag gjorde igår. Jag brukar inte laga thailändsk mat så ofta. Jag har bara gjort det vid några enstaka tillfällen som här. Att äta thaimat på restaurang är ju ofta otänkbart, inte bara på grund av riset utan med tanke på hur söta dessa grytor ofta är. Den här varianten är såklart fri från socker eftersom jag hittade en bra currypasta utan. Jag använde Panang currypasta som jag hittade i en Hemköpsbutik. Jag gjorde det väldigt enkelt för mig själv men det blev ändå väldigt lyckat smakmässigt. Om man vill ha lite mer sötma kan man använda röd paprika i stället för grön som jag gjorde.

wpid13746-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Jag började med att steka currypastan i kokosolja och jag snålade verkligen inte på olja. Sedan tillsatte jag kokosgrädde och rörde runt. Kycklinglårfilé passar utmärkt då det är väldigt saftigt och man sedan kan dra isär köttet med gaffel. Det är väldigt tilltalande tycker jag. Grönsakerna lade jag i med tanke på koktiden.

wpid13743-2016-EnKlickSmor-001.jpgJag använde gröna bönor, spetskål och grön paprika i grytan. Naturligtvis kan man servera med ytterligare grönsaker, till exempel zucchini eller blomkål. När alla ingredienser var tillagade rev jag ned lite färsk ingefära i grytan och rörde om. Jag toppade med koriander, men det är kanske mest korrekt med thaibasilika. Härligt hett en blåsig hösteftermiddag!

Het kycklinggryta med kokosgrädde!
 
Förberedelsetid
Tillagningstid
Total tid
 
Recept av:
Portioner: 4
Ingredienser
 • 30 g kokosolja
 • 50 g panang currypasta
 • 500 ml kokosgrädde
 • 2½ dl vatten
 • 700 g kycklinglårfilé
 • kycklingbuljong 2 tärningar
 • 300-400 g gröna bönor
 • 1 strimlad grön paprika
 • 1 spetskål
 • thaibasilika eller koriander
 • salt
 • riven ingefära cirka 2 tsk
Instruktioner
 1. Stek pastan i kokosolja. Tillsätt kokosgrädden, vattnet och buljong. Lägg i kycklinglårfile och låt sjuda utan lock under cirka 10 minuter. Lägg i bönorna och den strimlade paprikan. Strimla spetskålen fint och lägg i. Låt sjuda cirka 10 minuter till. När kycklingen är tillagad, strimla den med två gafflar. Smaka av och salta. Riv ingefära och rör i. Hacka färska örter och lägg i.
 

wpid13743-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid13746-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid13751-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Rate this recipe: