Strikt till lunchen!

wpid13741-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Glöm inte bort möjligheten att göra wraps till lunch. Det är inte bara för brödätare. I somras åt jag på Copenhagen Street Food som ligger på Papirøen. Det är för övrigt ett Köpenhamnstips. Det finns allt mellan himmel och jord där. Jag åt på ett ställe som serverade wraps med pulled pork. Själva wrapsen vara gjorda av ägg. Inga andra ingredienser. De använde en stor plättlagg, som en sådan man gör crepes i, samma teknik. Det var bara så himla gott och trevligt. Naturligtvis kan man göra precis så, vispa ett ägg, salta blandningen lite lätt och sedan hälla ut blandningen i en stor stekpanna. Se till att hälla ägget som en spiral, så blir den tunnare. Sprid också ut den lite med en sked så att den blir så stor som möjligt.

wpid13724-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Jag piffade mina lite grann, testade att mixa spenat i vissa och lite rödbeta i några, mest för färgens skull. Det ska inte vara några stora mängder utan bara som en liten smaksättning. För att kompensera för att blandningen blir lite mer vattning med grönsaker så tillsatte jag ett krm fiberhusk till ett ägg. Jag strödde dessutom lite svarta sesamfrön över omeletten i pannan.

wpid13739-2016-EnKlickSmor-001.jpg

Lägg omeletten på ett smörgåspapper och toppa med vad du kan tänkas vilja ha. Jag använde sallad, rödkål, avokado, groddar, kyckling och majonnäs med chili. Så kan man använda sig av pappret när man rullar ihop det och låta det stabilisera rullen när man äter det. Gott!!

wpid13722-2016-EnKlickSmor-001.jpg

wpid13722-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid13739-2016-EnKlickSmor-001.jpg
wpid13724-2016-EnKlickSmor-001.jpg

2 comments

  1. Vad goda de ser ut! Speciellt rödbetsvarianten var ju lite festlig :) Jag tycker dock det är lättare att få ut äggen tunt om man skippar fiberhusken. Hade nog testat med pofiber eller kokosmjöl i stället för att suga upp den extra vätskan :)

    1. Intressant, det stämmer kanske att den blir tunnare utan fiberhusk, får testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>