Om mig

Jag heter Anja Malmqvist är 36 år och bor med familj på landet i Skåne. Jag började äta lchf/paleo för sex år sedan då jag hade extra stora problem med ett instabilt blodsocker och ojämna energinivåer. Jag äter en mer eller mindre liberal lchf. Ibland väljer jag att utesluta mejerier och är mer restriktiv. Jag äter sällan frukt förutom på sensommaren och hösten då jag äter trädgårdens äpplen. Jag fastar 16:8 dagligen och 20:4 en gång i veckan.

Mitt stora intresse förutom mat är trädgård och odling. Jag har odlat grönsaker med mer eller mindre lyckat resultat sedan vi flyttade till vårt hus. Jag älskar att använda de råvaror som finns tillgängliga i trädgården och skogen. Respekten för produkten blir större om man har odlat den själv, upplever jag. Det också blir mindre slöseri. Dessutom kan eget odlande ge ett större utbud än många affärer.

Jag arbetar som sjukgymnast, är intresserad av ett ursprungligt livssätt, funktionell styrketräning och hälsopsykologi.

För samarbete kontakta gärna mig på sjukgymnast.malmqvist@gmail.com.

wpid1078-EnKlickSmor_2014-09-30_01.jpg

15 comments

 1. Hey Anja :-)
  Christina viste mig lige din blog!! Det er en super flot blog, så flotte billeder og mums lækker madinspiration 😉 jeg er fan!!
  Hvis du har lyst så tjek min blog villaHeimdal.dk
  God bloglyst Anitta

  1. Hej Anitta! Tack! Jag kommer inte in på din blogg. Är det rätt adress?

 2. Hej!
  Vilken underbar blogg du har! Blir nya favoriten! :-)

  Vad betyder det att du fastar16:8?

  1. Hej och tack så mycket! !6:8 fasta betyder att jag har ett ”ätfönster” på 8 timmar. Jag äter första gången vid lunchtid, sedan middagstid och ofta något litet på kvällen. Sista maten eller drycken förtär jag kl 20.00. Sedan fastar jag 16 timmar fram till nästa dags lunch. Kaffe te och vatten kan drickas när som helst.

 3. Vad roligt att se att du kommit igång och vilka vackra bilder! Kram Moa

  1. Hej Moa! Jo, det är igång. I september började jag med bloggen och nu ska jag vara tjänstledig ett halvår. Hoppas allt är bra med dig och familjen. Kram

 4. Jessica Bengtsson

  Åh, vad glad jag är att jag hittat till din blogg – en riktig njutning! Jag har också ett intresse av att använda det som naturen har att ge, odling i trädgården, jagar själv och mår bra av en LCHFkost. Drömmen är egna höns, vaktlar har jag inte ens funderat på…tills nu! Till sommaren ska jag iallafall, om allt går bra, vara mammaledig för tredje gången och hoppas få tid att utveckla dessa intressen. Tack!

  1. Vad kul att det finns fler som ser värdet av maten som finns omkring oss! Jag ska också ta jaktlicens i vår och ser fram emot det. Mammaledigheten tycker jag verkligen är en bra tid, visst är man vansinnigt trött och det blir inte alltid som man tänker sig, men kreativiteten brukar ändå finnas där!

 5. Hej Anja!
  Gillar din blogg skarpt. Dock kände jag mig bekvämare med det förra formatet på bloggen. Tycker att texten numera är för liten och det blir svårt att läsa.

  MVH Johanna

  1. Större text kan definitivt fixas. Tack för feedbacken!

 6. Hej,
  Jag har ett förslag på samarbete men hittar inte dina kontaktuppgifter. Hör gärna av dig till min e-post!

  Mvh, Michael

 7. Kul att läsa om ditt odlarintresse. Själv odlar jag en del,fast jag har flyttat från landet. Hösthallon är min senaste passion. Hoppas bara att frosten dröjer! Och så är det gott om härliga, vackra tranbär på några mossar i Skåne!
  Själv mår jag bra av 15/9-metoden sedan mer än ett år

  1. Hej! Hallon är väldigt tacksamt och jag misstänker att det jag bara kommer odla hallon till slut. Lite deppig blev man ju av den här odlingssommaren. 15/9-metoden har jag inte hört talas om, men det är viktigt att hitta något som fungerar bra för en. Vilken vacker keramik du gör! Vi får komma och titta någon dag.

 8. Hej!
  Jag gillar din blogg och använder ofta dina recept. Du förmedlar verkligen matkärlek både i bilder och text och recepten..
  En sak jag undrar dock, är hur du tänker om svartbränd mat. Jag har tidigare lärt mig att man ska undvika att äta mat som blivit svartbränd pga att den innehåller skadliga ämnen. Dessutom har jag förstått det som att många av grönsakernas näringsämnen försvinner om man tillagar dem för hårt. Dina recept ser fantastiska ut på bild och jag vet också att välgrillat ger god smak. Men vad tror du om hälsoaspekten? Tänker på dina friterade haricot vertes och andra av de senaste recepten.
  Hälsningar Carin

  1. Hej och tack!

   Jag tänker att friterad hariot vert inte är hälsomat direkt utan något som smakar gott och som är bättre än pommes frites. Jag lagar grönsaker på lite olika vis, rått, kokat, stekt. Så länge det inte smakar bränt funderar jag inte så mycket på hälsoaspekten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>